Blog - články

"Musíš se naučit vybírat si myšlenky. Stejně, jako si denně vybíráš šaty. V tom je síla, kterou musíš umět pěstovat. Když chceš zvládnout život, pracuj na myšlení. Protože když nezvládneš myšlenky, máš věčný trable" ( z filmu Jíst, meditovat, milovat )

Znáte to všichni. Ať se Vám daří, nebo nedaří, vždycky se najdou lidi, kteří dokáží zpochybnit to dobré, co na Vás vidí, a doufat v to špatné, co nevidí. Firma, ve které děláte, dům, ve kterém žijete. Jako by někteří lidé neměli na práci nic jiného, než řešit druhé. Drby, klepy, pomluvy.

Tolik lidí žije životy těch druhých v domnění, že jsou sami sebou. Často v dětství slýchávali, že nejsou dost dobří. Že se musí víc snažit, aby na ně rodiče byli hrdí. Že musí dělat to či ono, aby je rodiče měli rádi. Že musí poslouchat a být hodní, aby si zasloužili uznání.

Kdo v životě hrotí, lpí a tlačí na průběh událostí, řešení či na splnění svých záměrů, málokdy se dočká pocitu pohody, klidu a uvolnění. Jednoduše, co vysíláme, to se nám vrací zpět.

Slyšte tipy na zajímavé výlety na silná pozitivní energetická místa. Minulý rok jsme jich několik projezdili a zanalyzovali, a tak vám můžeme dát tip na zajímavé výlety.

Většina lidí je odmalička vychovávána k tomu hledat důvody proč něco nejde, případně kdo může za jejich neúspěchy. Je to jednoduché a funkční náboženství, nejčastěji automaticky přejímané od rodičů. Vždy rychle najde pohodlné zdůvodnění, které současně potvrdí "správnost" filozofie, že kdo nic nedělá, nic nezkazí a že za vše co se nám děje špatného...

Pár lidí mi v poslední době popisovalo, že se jim dějí nepříjemné věci, které je nutí k nějaké změně či rozhodnutí. Ale že nevědí co s tím. Ono je to tak:

Pokud vnitřně cítíme, že nám nějaká situace nevyhovuje a chtěli bychom jí jinak, vytváříme tím energii nesouladu, kterou vysíláme vibracemi do sdíleného informačního pole. To nám pak...

Průměrnost je sice pohodlná, avšak ztrácíme v ní schopnosti ke správnému využití svého potenciálu - tedy pokud nejsme vyčůraný diktátor, který káže vodu, chlemtá víno a jeho záměrem je ovládat dav.

Mnoho klientů, kteří ke mne přichází, má podobný problém. Uvěřili, že je pro ně nejlepší být průměrní. Potlačili svou vášeň a originalitu, nutí k tomu v...

Lidé mají tendenci stát se průměrem cca pěti svých přátel, se kterými se stýkají nejčastěji. Odborně bych to nazval jako podvědomé přejímání mentálních vzorců (programů), které ti druzí žijí a prezentují jako normální.

Otec velmi bohaté rodiny vzal svého syna na venkov s úmyslem ukázat mu, v jaké bídě někteří lidé žijí. Pár dní a nocí strávili na malém horském hospodářství, které vlastnila nemajetná rodina. Když se vraceli domů, otec se syna ptá, jak se mu výlet líbil.